Het Baarnsch Lyceum en de Waldheim-mavo organiseren een festival ter ere van de opening van hun gezamenlijke gebouw. Zowel de tekendocent van het Baarnsch Lyceum als ik zijn gevraagd om samen met onze leerlingen een poster voor dit evenement te ontwerpen. De poster moest echter zo snel klaar zijn dat het niet ging lukken om het samen met leerlingen te maken. Zodoende heb ikzelf maar de stoute schoenen aan getrokken en de poster ontworpen. Tja, ik vind mijn werk nou eenmaal erg leuk…

Het concept is op de oude manier tot stand gekomen: Schetsboek, potlood en oliepastels.

 Daarna ben ik al snel over gestapt op Photoshop.

Blikjes frisdrank in de winkel gehaald en met de groothoeklens van heel dichtbij op de foto gezet. In Photoshop is het etiket vervangen, achtergrond verwijderd en reflectie aan de vloer toegevoegd. Met behulp van Shutterstock foto’s zijn de waterspetters gemaakt.

Uiteindelijk heb ik de logo’s van beide scholen en nuttige informatie in de afbeelding geplaatst en nog heel lang met de compositie gestoeid met dit als resultaat: