Voor de opening van het nieuwe scholencomplex van Het Baarnsch Lyceum en de Waldheim-mavo, was koningin Beatrix uitgenodigd. De koningin wilde haar oude school en diens nieuwe buur graag openen en zodoende was het voor beide scholen zaak om zo snel mogelijk een koninklijke uitnodiging voor de overige genodigden te ontwerpen. Gelukkig was de Openingscommissie mijn vorige werk niet vergeten waardoor ik ook nu weer het ontwerp mocht maken.

De opdracht was kort en bondig: Beide logo’s in 3D met daarboven een kroon en misschien nog een lint of een tekst onder de logo’s.

De kroon was erg lastig. Ik heb op geen enkele site een geschikte kroon kunnen vinden. Dit had ook te maken met het feit dat ik een tiara wilde. Zodoende heb ik de tiara geheel in 3D na moeten maken. Gelukkig bleek Blender3D zeer geschikt voor deze opdracht.

Daarnaast wilde ik het concept aanvullen met een schaar en lint als verwijzing naar het karakter van de uitnodiging (het openen van het gebouw.) De schaar heb ik gelukkig niet zelf hoeven maken want dan had ik de deadline nooit gehaald. Het kussen is wel weer zelf gemaakt. Het heel simpele model is ook in Blender3D gemaakt maar moest later in Photoshop nog flink geretoucheerd worden.

Ook het lint met tekst is in Blender3D gemaakt. Dankzij de goede kledingsimulatie van het programma was dat weinig werk.

De laatste stap vond plaats in Photoshop waar alle kleuren en de belichting aangepast werden en de logo’s geplaatst werden. Het 3D effect van de logo’s en de weerspiegeling in het lint is allemaal in Photoshop gemaakt.