Videolessen / Tutorials -

Gratis videolessen voor Photoshop.

Hier vindt u gratis Photoshop-lesmateriaal en de bijbehorende bronnen. Aan het gebruik van de bronnen zijn voorwaarden verbonden. Deze regels zijn terug te lezen in de Info-sectie van deze website. Voor het openen van de bronnen in Photoshop moeten de bronnen gedownload en uitgepakt worden. Voor het volgen van de videolessen dient u er rekening mee te houden dat de locatie van de bronnen kan afwijken van de videoles, afhankelijk van waar u de bronnen heeft uitgepakt.

 
Basiscursus-Retoucheren-en-Kleuraanpassingen

Cursus “Kinderportret”
Bekijk Video Download Bronnen Photoshop CS5 en hoger.
In deze basiscursus leert u kleur aan te passen met aanpassingslagen en leert u werken met een paar handige retoucheergereedschappen.

Cursus-vakantiekaart

Cursus “Vakantiekaart”
Bekijk Video Download Bronnen Photoshop CS5 en hoger
In deze cursus maakt u een eigen vakantiekaart op basis van een zelf gemaakte vakantiefoto. U verwijdert ongewenste elementen, voegt extra afbeeldingen toe en creëert speciale effecten zoals schaduwen en reflecties. Tenslotte voegt u aanpasbare tekst toe aan de kaart voor de persoonlijke touch.

Cursus-digitale-graffiti

Cursus “Digitale Graffiti”
Bekijk Video Download Bronnen Photoshop CS5 en hoger
In deze Photoshop cursus leert u de sfeer aan te passen van een foto, vormen interessanter te maken door texturen toe te voegen en 3D- en licht-effecten na te maken.

Cursus-landschapschilderen

Cursus “Landschap schilderen”
Bekijk Videoles Bekijk Speedpaint Video Acrylverf, penselen en papier
In deze videoles leert u kleuren herkennen, kleuren mengen en basis schildertechnieken om zo een bestaand landschap verder uit te breiden.

 Cursus-vliegles

Cursus “Vliegles”
Bekijk Video Download Bronnen Photoshop CS5 en hoger.
In deze cursus leert u van verschillende foto’s één geheel te maken. U gebruikt hiervoor lagen, aanpassingslagen, laagmaskers, laagstijlen, selecties en transformaties.
 Cursus-Superpower

Cursus “Superpower”
Bekijk Video Download Bronnen Photoshop CS5 en hoger.
Deze cursus is geschikt voor mensen met basiskennis van Photoshop. Je gebruikt lagen, laagmaskers, aanpassingslagen en overvloeimodi.

 
 Cursus-Superpower

Cursus “Sketchup: Een Simpel Huis”
Bekijk Video Download Sketchup Google Sketchup
Dit is een les in Google Sketchup waarin je de basisbeginselen van het programma leert kennen.
 
Logo JB Design medium
www.JoostBouwer.nl